Визнання США і Британією держструктур рф терористами дасть приклад світу - депутат Сейму Литви

Визнання США і Британією держструктур рф терористами дасть приклад світу - депутат Сейму Литви

Укрінформ
Визнання урядами США та Великої Британії державних структур росії терористичними організаціями стане підставою для такого визнання іншими країнами, зокрема країнами в Європі.

Про це у коментарі інформаційному агентству Guildhall заявила депутат Сейму Литовської республіки Вілія Алекнайте.

«Колись Даля Грибаускайте (експрезидент Литви — ред.) вже побіжно сказала, що росія – терористична держава, і з російської сторони були реакції. З погляду юридичної оцінки, я думаю, що розслідування, яке ведеться в Гаазі, злочини, які фіксуються міжнародною спільнотою, можуть стати підставою для того, щоб усі європейські та демократичні країни це визнали (терористичну природу росії – ред.)», - сказала політик.

«Я думаю, що лідерство таких країн, як США та Велика Британія, дуже важливе. І якщо вони зроблять власну сугестію (пропозиція про визнання терористичної природи російської держави – ред.), я думаю, що інші країни можуть приєднатися до цього. Тим більше, що розслідування ведеться, і докази збираються», — підсумувала Алекнайте.

Раніше член Палати лордів парламенту Великої Британії лорд Алекс Карлайл, який раніше працював незалежним консультантом з законодавства Сполученого Королівства Великої Британії у сфері тероризму, заявив, що, ґрунтуючись на фотографіях та інших доказах злочинів росії в Україні, урядові структури рф, такі як армія, військово-морський флот, військово-космічні сили та політична партія «єдина росія» повинні бути внесені до списків терористичних організацій у Великій Британії та США.

Аналогічну заяву зробили також у німецькому Бундестазі, депутат від «Зелених» Робін Вагнер заявив, що військові злочини путіна в Україні, зокрема взяття в заручники цивільного парамедика, дозволяють кваліфікувати режим, що діє в росії, як терористичний.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-