Ворог залучає до бойових дій підрозділи забезпечення - Генштаб

Ворог залучає до бойових дій підрозділи забезпечення - Генштаб

Укрінформ
Війська рф продовжують практику залучення до безпосередніх бойових дій частин та підрозділів забезпечення, що свідчить про критичний стан у російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Враховуючи великий некомплект людських ресурсів, ворог вимушений переміщувати до кордонів України резерви із центрального та далекосхідного воєнних округів, проводити приховану мобілізацію та шукати підтримки у своїх малочисельних союзників. Також рф продовжує практику залучення до безпосередніх бойових дій особового складу військових частин та підрозділів забезпечення, що є свідченням критичного стану ситуації у війську російських загарбників.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник намагається організувати інженерне обладнання позицій для ведення позиційної оборони, відновити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

Ворог продовжує підступно знищувати інфраструктуру в тимчасово захоплених містах, завдавати ракетно-бомбові удари по мирних кварталах українських міст та сіл, грабувати, викрадати та брати у заручники цивільне населення.

На окремих напрямках агресор зосереджує сили і засоби для відновлення спроби здійснення наступальних дій.

У напрямку на Чернігів ворог наступальних дій не проводив, продовжив підступно обстрілювати позиції підрозділів Збройних сил України та густонаселені райони міста.

При спробі здійснення наступу у напрямку на Бровари війська рф зазнали значних втрат та були зупинені, здійснюють спроби провести заходи з відновлення боєздатності та інженерного обладнання зайнятих рубежів.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не веде. Продовжує блокування Сум. Наявними силами намагається блокувати Харків, здійснює вогневий вплив по оборонних рубежах та цивільній інфраструктурі Харкова та Чугуєва.

Загарбники продовжують докладати значних зусиль для встановлення контролю над Ізюмом, у вказаному районі проводиться розосередження військ. Противник намагається посилити угруповання, облаштовує смугу опорних пунктів.

На Донецькому напрямку ворог веде штурмові дії та проводить вогневі нальоти по всій лінії зіткнення. Намагався прорвати оборону на Авдіївському напрямку, успіху не мав, зазнав втрат та відступив.

На Південнобузькому напрямку російські війська намагаються втримати раніше зайняті рубежі, здійснюють заходи з відновлення боєздатності, поповнення запасів.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-