Боррель: рф в Україні порушує навіть закони війни, це масштабний воєнний злочин

Боррель: рф в Україні порушує навіть закони війни, це масштабний воєнний злочин

Укрінформ
Те жахіття, що його путінська росія вчиняє нині на території України, порушує навіть закони війни і є масштабним воєнним злочином.

Про це сьогодні під час підходу до преси перед початком зустрічі європейських міністрів із закордонних справ та оборони заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія зараз здійснює багато воєнних злочинів – саме це слово має бути сказане. Те, що відбувається зараз у Маріуполі – це масштабний воєнний злочин, це руйнація усього, бомбардування та вбивство всіх, невибірковим шляхом. Це щось жахливе і має бути засуджено у найсильніших термінах. Те, що відбувається - це масштабний воєнний злочин. Повністю руйнується ціле місто, гинуть люди», - сказав Боррель.

Він зауважив, що росія використовує проти України всі свої військові спроможності, при цьому вона використовує їх проти цивільного населення.

«Це не є навіть війною. Це знищення країни без будь-якої поваги до законів війни, тому що війна також має свої закони», - додав Боррель.

Він стверджувально відповів на запитання журналістів, чи розглядатимуть сьогодні європейські міністри питання щодо притягнення путінської росії до відповідальності за злочини, що скоєні в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз застосував проти росії вже чотири пакети суворих санкцій, які ізолюють агресора від світової економічної системи, та розробляють п’ятий пакет санкцій, з метою припинення фінансування російської «машини війни» за рахунок сплати за російські енергоресурси.

Ряд впливових європейських країн та лідерів запропонували утворити Міжнародний трибунал для розслідування та покарання злочинів, які путінська росія вчиняє зараз на території України.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні Сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-