Ми будемо визволяти наших людей і доставляти їм все необхідне - Зеленський

Ми будемо визволяти наших людей і доставляти їм все необхідне - Зеленський

Укрінформ
Президент України обіцяє, що будуть докладатися зусилля, аби визволити людей, з якими було втрачено зв’язок, коли вони доставляли гуманітарний вантаж, і знову будуть спроби людям доставити людям найнеобхідніше.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Протягом доби 20 березня працювали лише 4 гуманітарні коридори. Всього евакуйовано 7295 людей. Майже 4 тисячі маріупольців за день прибули до Запоріжжя. Завтра зранку готуємося направити в Маріуполь ще нові автобуси, щоб продовжити цю важливу місію. Понад 3 тисячі людей врятували у Київській області. Але у Харківській області... Російські війська захопили нашу колону, наш гуманітарний вантаж для міста Вовчанська. Немає зв'язку зараз із шістьма людьми. П'ять водіїв і один лікар. Будемо їх визволяти. Будемо знову й знову намагатися доставити нашим людям найнеобхідніше», - сказав Зеленський.

Водночас він подякував жителям Херсонської області, які сьогодні вийшли на мітинг проти окупантів.

«Я їм вдячний. Знову на вулицях. І як завжди – за нас всіх, за Україну. З національними прапорами. І з нашою, українською хоробрістю. Без зброї проти окупантів. Проти пострілів і військових машин. Це подвиг, який надихає всіх нас. Це Україна, якою ми пишаємося. Це українці, яким я безмірно вдячний. Як і увесь наш народ», - підкреслив Президент.

Він також додав, що сьогодні особисто вручив державні нагороди українським розвідникам.

«Прошу поставитись із розумінням – я не можу назвати публічно їхніх імен. Але повірте, що внесок цих людей у нашу оборону настільки вагомий, що ордени та звання Герой України для них – це мінімум, який ми можемо їм дати. Щоб просто віддячити. Їм та усім нашим героям. Завдяки яким ми тримаємось. І непогано», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації путін почав вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-