Монастирський: Є випадки, коли цілі підрозділи рф здаються у полон разом із технікою

Монастирський: Є випадки, коли цілі підрозділи рф здаються у полон разом із технікою

Укрінформ
МВС України відзначає випадки здачі у полон російських підрозділів разом із технікою - під гарантії безпеки. 

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський поінформував у ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже відзначаємо випадки здачі у полон, коли добровільно підрозділи рф виходять на наших військових і проголошують, що вони хочуть здатися у полон, що вони не беруть участь в активних бойових діях, - разом з технікою, зокрема з танками. Вони вже переходять, здаються, під гарантії безпеки, усвідомлюючи, що там їх ніхто не чекає. Їх дійсно пускають як гарматне м'ясо їхні командири», - сказав він.

За словами Монастирського, успішні дії нашої розвідки та наших Сил спеціальних операцій призводять до зменшення кількості керівного складу російської армії.

Міністру також поставили питання, "під яким соусом" посилають на цю війну мобілізованих осіб із тимчасово захоплених територій Донеччини та Луганщини.

«Соус один – це «ви маєте бути там за наказом». Обґрунтування фактично логічного немає. Оці всі історичні перли, які розкидав путін про історичну місію і роль, нікого не надихають. Їм (мобілізованим – ред.) дають якусь матеріальну подачку у вигляді оплати, причому невеликої», - заявив міністр.

За його словами, українські правоохоронці із перехоплених розмов загарбників чують, серед іншого, що ті просять свої родини знімати кошти зі своїх рахунків і просто тримати долари, наприклад, під подушкою, щоб мати можливість виїхати з рф, «як фактично, наразі вчинив весь чесний бізнес, (який був – ред.) у рф, вся сфера ІТ-шників тощо».

«Тому ті люди, які йдуть сюди (особи, відправлені на війну з Україною – ред.), йдуть або від безвиході, або в надії не вступати у конфлікт. Тобто, наприклад, настрої білорусів – максимально уникати будь-яких бойових дій. Там надзвичайно демотивована наразі армія для того, щоб воювати не на своїй землі й загинути в незалежній Україні; не захищаючи свою землю, а завойовуючи абсолютно чужу землю», - сказав він.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-