Маріупольці, які втекли до окупованого передмістя, помирають від голоду - Денісова

Маріупольці, які втекли до окупованого передмістя, помирають від голоду - Денісова

Укрінформ
Російська армія перетворює окуповані та оточені населені пункти в Україні на концтабори, де морить голодом мирне населення, що є катуванням і порушенням кількох міжнародних документів щодо захисту прав людини.

Як передає Укрінформ, про це написала в Телеграмі Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, Денісова зауважила, що мешканці Маріуполя, які втекли від бомбардувань російських загарбників до Мангуша та Мелекіно, помирають від голоду. Окупанти не допускають гуманітарні вантажі з їжею, ліками, предметами першої необхідності.

Також, за її словами, потерпає від гуманітарної катастрофи місто Чернігів, в якому немає ні електроенергії, ні тепла, ні води.

"Майже тиждень йдуть переговори про евакуацію та гуманітарний коридор, але рашисти на нього не погоджуються", – уточнила Денісова.

Окрім того, зауважила вона, до Херсонщини окупанти не пропустили 14 фур з гуманітарною допомогою, що складалася з найнеобхіднішого для жителів Херсонщини: засобів гігієни для дітей та дорослих, консервації, м’яса, напівфабрикатів, дитячого харчування.

Денісова зауважила, що не потрапили до області чимало медикаментів, зокрема й інсулін, якого зараз гостро потребує чимало жителів.

Також не може потрапити гуманітарний вантаж і до населених пунктів, де ведуться бойові дії, на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Київщині.

"Позбавлення мирного населення їжі та медикаментів є нічим іншим, як катуванням і прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і Європейської конвенції з прав людини", - наголосила Денісова.

Вона закликала міжнародну спільноту до рішучих дій для стримування агресії російської федерації та примушення країни-агресора до припинення війни на території України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-