Бермуди скасували «сертифікати придатності» для 745 російських літаків – Подоляк

Бермуди скасували «сертифікати придатності» для 745 російських літаків – Подоляк

Укрінформ
Управлінням цивільної авіації Бермудських островів (BCAA) прийнято рішення негайно скасувати так звані "сертифікати льотної придатності" для великої частини російських літаків.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«За даними глобальної консалтингової компанії IBA, бермудська реєстрація була у 745 російських літаків із загального парку цивільної авіації – 1367. Тепер росіяни взагалі не можуть літати на 745 літаках за кордон. А для решти літаків, як відомо, закрито повітряний простір над більшістю країн», - наголосив Подоляк.

За його словами, літаки, що залишилися з сертифікатами, це переважно лізингові об'єкти. Майже всі вони зараз не вилітають за межі росії з двох причин. По-перше, існує загроза анулювання сертифікату льотної придатності іншими юрисдикціями. По-друге, є директива Євросоюзу розірвати лізингові договори із російськими операторами протягом 3-6 міс.

За словами Подоляка, росіяни, які завжди й скрізь порушують міжнародні правила, вже оголосили, що не робитимуть лізингові платежі, а націоналізуватимуть літаки. На думку радника, це призведе до масштабного конфлікту із жорсткими позовами проти рф.

При цьому націоналізовані, а по суті вкрадені, літаки продовжать літати тільки всередині Росії, додав він.

Подоляк водночас повідомив, що обидва виробники силових агрегатів для боїнга та аербасу - Rolls Royce і GE - мають у своєму розпорядженні системи контролю роботи двигуна онлайн, що теоретично дозволяє їм дистанційно заблокувати двигун або оголосити, що вони не здійснюють контроль та обслуговування за двигунами і що це відповідальність тільки авіакомпанії.

«Пілоти в цьому випадку, ймовірно, відмовлятимуться летіти. І це дуже важливо», - підкреслив радник.

Він наголосив, що британським та американським друзям замість гарних розмов про моральну підтримку бажано організаційно покінчити з внутрішніми рейсами «Аерофлоту» на території рф.

Як повідомляв Укрінформ, Михайло Подоляк поінформував, що мирні перемовини між українською та російською делегаціями можуть тривати щонайменше кілька тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-