Російські військовополонені не скаржаться на умови утримання - Денісова

Російські військовополонені не скаржаться на умови утримання - Денісова

Фото
Укрінформ
Омбудсмен з прав людини Людмила Денісова відвідала російських військовополонених у місцях несвободи і заявила, що скарг на умови утримання немає.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

"Відвідала одне з місць несвободи, де перебувають військовополонені російської федерації, з метою перевірки додержання їхніх прав відповідно до вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Під час конфіденційного спілкування із затриманими скарги від них на неналежні умови тримання, катування та жорстоке поводження не надходили", - повідомила Денісова.

Вона додала, що усі військовополонені, які потребують медичної допомоги, отримують її в повному обсязі.

"Порушення прав військовополонених рф не встановлено. Державою Україна забезпечено дотримання Женевської конвенції про поводження з військовополоненими за всіх обставин", - запевнила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що в Україні вже з’явилися табори для російських військовополонених.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-