У полку «Азов» просять підсилення для Маріуполя, щоб нагороди чіпляли на живі груди

У полку «Азов» просять підсилення для Маріуполя, щоб нагороди чіпляли на живі груди

Укрінформ
Бійці полку «Азов», які наразі боронять від російських загарбників Маріуполь, закликають у тому числі й дипломатів деблокувати місто.

Як передає Укрінформ, про це представник полку «Азов» Владислав Соболевський повідомив під час прямого включення у Телемарафоні UAразом.

«Я закликаю деблокувати Маріуполь. Я закликаю всіх дипломатів звернути на це увагу. Кожен сьогодні повинен говорити про Маріуполь, поки він стоїть, поки стоїть наша східна фортеця», - заявив військовий.

Він зазначив, що, крім того, що його побратиму, командиру загону спеціального призначення «Азов» Денису Прокопенку присвоїли звання Героя України, йому треба передати ще боєприпасів та підсилення для оборони Маріуполя.

«Евакуація мирного населення – це важливо, вручення нагород також. Але я хотів би, щоб разом з цією нагородою моєму бойовому побратиму Денису Прокопенку, другу Редісу, передали зброю, передали боєприпаси, дали підсилення і деблокували Маріуполь. Тоді золота зірка Героя України буде почеплена на живі груди мого друга», - наголосив Соболевський.

Як повідомлялося, у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський сказав, що за захист Маріуполя звання Героя України отримають полковник Володимир Баранюк та майор Денис Прокопенко.

Російські загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня, 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

24 лютого 2022 року президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України стали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-