Війська рф використовують «мобілізованих» з ОРДЛО як «гарматне м’ясо» – розвідка

Війська рф використовують «мобілізованих» з ОРДЛО як «гарматне м’ясо» – розвідка

Укрінформ
Російське командування використовує "мобілізованих" з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей як "гарматне м'ясо" для виявлення вогневих позицій Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російські окупанти активно "мобілізують" чоловіче населення на окупованих територіях ОРДЛО. Сформовані таким чином підрозділи вирізняються вкрай низькою бойовою підготовкою, дисципліною та моральним станом. Зі слів самих "мобілізованих", російське командування використовує їх в якості "живця". Тобто як передовий ешелон розвідки боєм. Підрозділи відправляють на військових автомобілях до лінії зіткнення, ігноруючи високі втрати. І таким чином визначають розташування вогневих позицій ЗС України",- ідеться в повідомленні.

Один із таких підрозділів, що мав у своєму складі 250-300 осіб, 16-17 березня втратив близько 200 "мобілізованих" на Миколаївському напрямку. Залишки підрозділу, що повернулися до Херсонської області, абсолютно деморалізовані та відмовляються від подальшої участі в бойових діях, наголошують у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 19 березня орієнтовно становлять: особового складу – близько 14 400 осіб, танків ‒ 466, бойових броньованих машин ‒ 1470, артилерійських систем – 213, РСЗВ – 72, засобів ППО – 44, літаків – 95, гелікоптерів – 115, автомобільної техніки – 914, кораблів /катерів – 3, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 17, спеціальної техніки – 11.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-