Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Укрінформ
Коли лунає сигнал повітряної тривоги, ігнорувати його не слід, адже точно йдеться про небезпеку.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Коли ми подаємо сигнали тривоги, то це точно достовірні дані. Тому ігнорувати їх – це на свій страх і ризик. Звичайно, краще як мінімум відійти подалі від військових об'єктів, які можуть бути цілями. Але, як ми бачимо, противник завдає ударів і по телевежах, і по спорудах ОДА, біля яких люди люблять гуляти з колясками, і так далі. Завдання влади – попередити, що летить ракета. Більшість ракет ми виявляємо, бачимо звідки здійснюють пуски і напрямок польоту. Якщо вона летить, наприклад, з Криму в напрямку Києва, то по дорозі поетапно включається повітряна тривога. За алгоритмом ми прораховуємо, куди вона може влучити. Але зафіксовані й випадки, коли пуски робилися зі стратегічних ракетоносців, навіть з Каспійського моря – це дуже важко відстежити. Тому в будь-якому разі, коли йде сигнал повітряної тривоги – то треба вживати заходів власної безпеки», - пояснив Ігнат.

Він також зауважив, що точність російських ракет наразі під великим питанням, адже вони можуть втратити ціль і просто впасти на житлові будинки. А оскільки українська ППО збиває ракети, дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги може врятувати життя і здоров’я.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-