Росія намагається виправдати вторгнення «військово-біологічною активністю» США в Україні - Подоляк

Росія намагається виправдати вторгнення «військово-біологічною активністю» США в Україні - Подоляк

Укрінформ
Росія намагається пояснити вторгнення в Україну нібито виявленими фактами військово-біологічної активності США в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграмі.

Зокрема він зауважив, що війна для рф – це потужні подальші юридичні претензії та розгромні судові процеси у міжнародних судах, і розуміючи це, політичне керівництво Росії шукає будь-які можливості знайти й зафіксувати на міжнародних майданчиках пояснення свого масштабного та кривавого вторгнення в Україну.

"Так, сьогодні (18.03) за ініціативою рф відбулося невідкладне засідання Радбезу ООН з украй цинічним та фейковим порядком денним: «Щодо нових фактів військово-біологічної діяльності США в Україні». І хоча нині для будь-кого у світі зрозуміла безпідставність і брехливість усіх російських публічних заяв (і це попри феєричні витрати на лобі та пропаганду), росія таки намагалася представити нібито нові виявлені факти, пов’язані з військово-біологічною активністю США на території України", - наголосив Подоляк.

Він зауважив, що росія давно не послуговується логікою і тому США та абсолютно переважна більшість держав-членів РБ ООН відкинула фейкові звинувачення росіян.

"На жаль, навіть в ООН сьогодні не виключають, що брифінг рф стосовно біологічних лабораторій може бути одним з імовірних етапів підготовки групи «яструбів» кремля до можливих біологічних/хімічних операцій на території України", - підкреслив Подоляк.

Як повідомлялося, Сполучені Штати продовжують вважати, що росія не полишила планів провести операцію «під чужим прапором» та застосувати в Україні хімічну або бактеріологічну зброю, звинувативши в цьому українську сторону й країни Заходу.

Постійні представники США, Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії та Великої Британії при ООН у п’ятницю оприлюднили спільну заяву, у якій викрили москву в брехні щодо нібито розробки «біологічної зброї» в Україні.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-