В Україні вже порушили 1833 кримінальні справи за фактами воєнних злочинів рф

В Україні вже порушили 1833 кримінальні справи за фактами воєнних злочинів рф

Укрінформ
На сьогодні порушено 1833 кримінальні справи за фактами воєнних злочинів російської армії під час війни в Україні 

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«На сьогодні в Україні порушено 1833 кримінальні справи за фактами воєнних злочинів російської армії під час війни. Усі докази цих злочинів Україна передасть до міжнародних судів", - наголосила вона.

Денісова зауважила, що дії окупантів є геноцидом українського народу та війною не лише проти нашої держави, а й проти всієї цивілізації.

"Росія відмовляється виконувати рішення Міжнародного суду ООН та в цілому дослухатись до міжнародних інституцій. На жаль, Захід наразі не усвідомлює загрози, яку несе РФ для всього світу», - підкреслила уповноважена ВР з прав людини. 

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-