Під завалами Маріупольського драмтеатру залишаються понад 1300 людей

Під завалами Маріупольського драмтеатру залишаються понад 1300 людей

Укрінформ
Під завалами Маріупольського драматичного театру залишаються понад 1300 осіб.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Станом на цю годину нам відомо, що просто зараз 130 людей вдалося вивести, але, за нашими даними, там ще понад 1300 людей, які перебувають у цих підвалах, в цьому бомбосховищі. Ми молимося на те, що всі вони будуть живі, але на цей час жодної інформації про них немає», - заявила Денісова.

Вона додала, що рятувальні роботи тривають, але інших деталей наразі немає.

За її даними, майже 70% будинків міста пошкоджені, частину з них не вдасться відновити, що свідчить про велику кількість ймовірних жертв.

«Безумовно, вся інфраструктура зруйнована, потрібно передавати гуманітарну допомогу, тому що люди сидять у підвалах 17-ту добу без їжі, без харчів, не вистачає ані хліба, нічого. Тому вкрай важливо, щоб все ж таки була домовленість передачі гуманітарної допомоги», - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня російські терористи скинули авіабомбу на приміщення драматичного театру Маріуполя. Після бомбардування зруйнувалася центральна частина театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося під будівлею, у якому укривалися сотні людей, переважно жінки та діти. Через постійні обстріли рятувальники не могли приступити до рятувальних робіт.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-