Дипломати працюють над максимально вигідною для України угодою про завершення війни - Кулеба

Дипломати працюють над максимально вигідною для України угодою про завершення війни - Кулеба

Укрінформ
Українська дипломатія працює над тим, щоб угода про завершення війни з росією була максимально вигідна для України і містила жорсткі гарантії нашої безпеки.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав у інтерв’ю «Українській правді».

Він зауважив, що у Financial Times було оприлюднено російські пропозиції, на які Україна наводить свої контраргументи. «Тому стверджувати, що ми пішли на всі ці речі та про все вже домовилися – це неправда», - зазначив глава української дипломатії.

Водночас, за його словами, нам усім слід пам’ятати, що у будь-якої війни є два фінали: безумовна тотальна поразка однієї зі сторін, яку росіяни хотіли нав’язати Україні таким документом, і угода, яка зафіксує взаємоприйнятні рішення.

«Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми маємо чітко і тверезо розуміти, що або ми маємо налаштуватися на війну до кінця, в результаті якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода, яка має бути на вигідних для України умовах. Я думаю, що другий варіант все-таки є реалістичним. Тому ми маємо розуміти як суспільство, як держава – щоб припинити війну, нам потрібна угода. І українська дипломатія працює над тим, щоб ця угода була максимально вигідна для України», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що завдання, яке ставить президент, дуже чітке: максимально жорсткі і чіткі гарантії безпеки України.

«І всі спекуляції про те, що хтось там щось зливає – це просто інформаційна війна, в якій ми маємо нарешті навчитися бути серйозними, дорослими людьми і не вестися на вкиди», - зауважив очільник МЗС.

Кулеба відзначив, що три аргументи, які посилюють позицію України в переговорах, це наш спротив, зброя, яка до нас надходить від партнерів, і санкції проти Росії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-