З білоруського гомеля до рф вивезли більш як 2,5 тисячі тіл російських військових - ЗМІ

З білоруського гомеля до рф вивезли більш як 2,5 тисячі тіл російських військових - ЗМІ

Укрінформ
Багатьох поранених російських військовослужбовців лікують у госпіталях гомельської області білорусі, звідти ж до рф потягами і літаками вивозять їхні тіла.

Про це повідомляє «Радыё Свабода», передає Укрінформ.

Працівник обласної клінічної лікарні гомеля повідомив виданню, що станом на кінець минулого тижня з області поїздами та літаками до росії вивезли понад 2,5 тис. трупів.

«Ми були з побутовою травмою у мозирській лікарні. Там стільки поранених росіян – просто жах. Страшенно понівечені. Їхні стогони на всю лікарню, неможливо слухати», – кажуть місцеві мешканці.

Інше пов’язане з медициною джерело розповіло виданню, що тільки «в неділю в мозирі зробили операції приблизно сотні росіян». «Вже в понеділок «закинули» в лікарню ще більше. До їх лікування та хірургічних операцій залучають усіх лікарів, у тому числі терапевтів та отоларингологів. Допомога місцевим, щоправда, ще надається, але незабаром з цим можуть виникнути проблеми», – сказав співрозмовник.

Тим часом у місті наровля створено повноцінний польовий госпіталь. «На території колишньої автобази багато військових наметів. Також є польова кухня та пральня. Порахувати поранених навряд чи можливо, але їх явно сотні», - розповіли жителі міста.

Судячи з усього, поранених тепер привозять не тільки автобусами ПАЗ із червоним хрестом, а й гелікоптерами. «Поранені недовго залишаються в наровлі. Їх тут «латають» і везуть у мозир та гомель. Трупи - потягами з мозиря до росії», - кажуть наровляни.

Інше джерело з наровлі зазначає, що цей райцентр хочуть зробити чимось на кшталт військового містечка, причому місцевих туди не пускають. «Зараз у нас багато техніки та військових. Вони займають різні об'єкти, які не використовувалися. На базі колишнього районного лісопильного заводу ремонтують техніку, зламану в боях в Україні», – сказав співрозмовник.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Вторгнення та обстріл здійснювалися та здійснюються у тому числі з території білорусі.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Проти росії та білорусі запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-