«До зустрічі»: як українці прощаються на вокзалах

«До зустрічі»: як українці прощаються на вокзалах

Фотохроніка війни
Укрінформ
Страх перед невідомістю, біль розлуки, спогади про обстріли і бомбардування, розпач, плач немовлят і сльози матерів – українські вокзали нині стають свідками людських трагедій і місцем, де концентруються найболючіші емоції.

У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну вокзали Києва, Харкова, Дніпра зустріли небачену досі кількість пасажирів. На 22-гу добу оборони від загарбника пасажиропотік дещо зменшився, але не змінилася шкала емоцій.

Тут чоловіки, які залишаються у містах волонтерити, воювати в лавах тероборони, прощаються зі своїми дружинами і дітьми. Щоб ті дочекалися перемоги у безпечних місцях – на заході України або за кордоном.

Перед відправленням тим, хто рятується від війни, потрібно пройти через довгі черги й години очікувань. Така ціна мирного неба зараз.

Прощаються рідні, друзі з надією зустрітися вже в Україні, яка переможе агресора й вижене його зі своєї землі.

За інформацією ООН, станом на 16 березня 3 мільйони 170 тисяч українців (переважно жінки з дітьми) перетнули кордони нашої держави, рятуючись від війни. Вони перебувають у Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, Молдові.

Також багато українців знайшли тимчасовий прихисток у західних областях України.

Читайте також: Рейси у мирне життя: поїзди везуть українських біженців до Польщі

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-