Зеленський закликає світ офіційно визнати росію державою-терористом

Зеленський закликає світ офіційно визнати росію державою-терористом

Відео
Укрінформ
Російська економіка ще здатна утримувати військову машину, тому потрібні нові пакети санкцій, і світ має нарешті визнати офіційно, що рф стала державою-терористом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Війна не припиняється. Воєнні злочини росії не припиняються. Російська економіка ще здатна утримувати їхню військову машину. Тому потрібні нові пакети санкцій проти росії. Світ повинен нарешті визнати офіційно, що росія стала державою-терористом», - сказав він.

Зеленський запитав, «що ще мають зробити окупанти, скільки ще людей вони мають убити, щоб лідери Заходу, лідери НАТО відповіли позитивно на український запит про безпольотну зону чи про надання нашій державі літаків, яких ми так потребуємо».

«Говорив сьогодні про це у виступі перед Конгресом США. Україна отримала потужну підтримку від наших американських друзів. І я вдячний президенту Байдену за це. Вдячний за лідерство, яке згуртувало демократичний світ», - поінформував Зеленський.

Він уточнив, що Україна має отримати більшу підтримку - ще більшу, ніж ми отримуємо зараз: системи протиповітряної оборони, літаки, достатню кількість летальної зброї та боєприпасів, щоб зупиняти російських окупантів.

«Саме у цьому виступі в Конгресі я звернувся і до Сполучених Штатів, і до всіх відповідальних держав щодо створення нового обʼєднання U-24. Нового союзу, який гарантуватиме, що кожен агресор отримає скоординовану відповідь світу. Швидко та ефективно. Одразу. Не через тижні, місяці, роки, а за перші 24 години від нападу»,- заявив він.

Зеленський уточнив, що «ми не можемо більше довіряти наявним інституціям».

«Ми не можемо сподіватися на те, що бюрократи в міжнародних організаціях зміняться так швидко. Тому ми повинні шукати нових гарантій. Створювати нові інструменти. Брати тих, хто має хоробрість, і робити те, чого вимагає справедливість. Ми вже довели, що можемо робити історичні речі. Це не тільки наш спротив. Не лише оборона», - поінформував глава держави.

Він нагадав, що навіть у такий час – найбільшого випробування для України – наша країна змогла приєднатися до європейської енергомережі.

«Тепер Україна може користуватися перетоками електрики з Євросоюзу. Ми йшли до цього десятки років. Нарешті відбулось! Я вдячний усім енергетикам нашої країни, усім, хто працював на цей результат», - сказав Президент.

24 лютого президент рф володимир путін  оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-