Росіяни розповсюджують фейк про майбутні обстріли Донецька - ЦПД

Росіяни розповсюджують фейк про майбутні обстріли Донецька - ЦПД

Фото
Укрінформ
Російські пропагандисти розповсюджують сфабриковану інформацію про начебто наміри ЗСУ завдати ударів ракетами «Точка-У» по Донецьку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«На відомому російському ресурсі «РИА-Новости» з'явилася сенсаційна новина: «Народна міліція ДНР» начебто отримала ноутбук українських військових з інформацією про цілі ударів Точка-У», серед яких - будинок уряду, радіотелецентр та військкомат ц Донецьку», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, росіяни не змогли навіть зробити фото правдоподібним.

«І все виглядало би правдоподібно, якби окупанти додали трішки «мізків» до цього фейку. У демонстрованому ними фото, нібито з комп'ютера українських військових, слово «об'єкти» написано з російською «э». Це яскравий приклад того, як ретельно підготовлена інформаційна «бімба» лопнула, як мильна бульбашка», - наголосили в Центрі.

У ЦПД додали, що продемонстроване фото зроблене на старезному ноутбуці, який точно не тягне на секретний архів документів українських захисників.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО попередив про активізацію випадків інтернет-шахрайства під виглядом закликів до допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-