Сенат США ухвалив резолюцію про визнання путіна воєнним злочинцем

Сенат США ухвалив резолюцію про визнання путіна воєнним злочинцем

Укрінформ
Сенат США одностайно підтримав резолюцію, яка засуджує президента росії володимира путіна як воєнного злочинця.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Резолюція, представлена ​​сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом й підтримана сенаторами з обох партій, закликає Міжнародний кримінальний суд у Гаазі та інші країни переслідувати російських військових у розслідуванні всіх воєнних злочинів, скоєних під час вторгнення рф в Україну», - йдеться в повідомленні.

За словами лідера демократичної більшості сенатор Чака Шумера, демократи і республіканці об’єдналися, щоби заявити, що «володимир путін не може уникнути відповідальності за звірства, скоєні проти українського народу».

Як повідомлялося, минулого тижня обидві палати Конгресу США ухвалили бюджетний законопроєкт, який передбачає, в тому числі, виділення $13,6 мільярдів на підтримку України й союзників у Європі. 15 березня його підписав президент США.

Російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прийняв рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-