Президент відзначив нагородами 139 військовослужбовців

Президент відзначив нагородами 139 військовослужбовців

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав укази про відзначення державними нагородами 139 військовослужбовців та про присвоєння звання Героя України шістьом військовикам.

Про це глава держави повідомив у зверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Я підписав указ про відзначення державними нагородами 139 військовослужбовців Збройних сил України, які відзначилися в обороні нашої держави. 32 з них – посмертно", - сказав Президент.

За його словами, також підписаний указ про присвоєння ряду військовослужбовців звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» - посмертно. Зокрема, полковнику Валерію Гудзю - за героїчну оборону Попасної в Луганській області, полковнику Сергію Котенку, завдяки мужнім діям та особистій рішучості якого знищено кілька колон ворожої техніки, полковнику Олександру Мариняку, завдяки рішучості якого під час оборони Київської області знищено велику кількість солдатів противника, скупчення паливозаправників та ворожої техніки.

Посмертно удостоєний звання Героя України також майор Павло Сбитов, завдяки професіоналізму та рішучим діям якого було організовано знищення кількох великих підрозділів ворога.

Президент також присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» старшому лейтенанту Дмитру Дозірчому, ефективні дії якого при обороні Херсонської області дали змогу нашим силам вийти з оточення і продовжити боротьбу, та старшому лейтенанту Володимиру Сидунцю - завдяки його діям знищено дивізіон російських «Іскандерів».

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня у Борисполі Київської області попрощалися з Народним героєм України полковником Валерієм Гудзем, який загинув 12 березня у Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-