У Маріуполі залишаються десятки журналістів - ЄФЖ

У Маріуполі залишаються десятки журналістів - ЄФЖ

Заява
Укрінформ
Під російськими обстрілами у заблокованому Маріуполі перебувають десятки журналістів, які працюють на різні ЗМІ.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьєрреса, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нових військових злочинів у Маріуполі треба уникнути будь-що. Ми закликаємо міжнародну спільноту зробити все можливе для початку евакуації тисяч цивільних та десятків журналістів, які застрягли у цьому великому портовому місті", - сказав Гутьєррес.

У ЄФЖ закликали міжнародну спільноту "тиснути на Росію заради припинення блокади Маріуполя".

Зазначається, що у Маріуполі наразі перебуває близько пів сотні журналістів із різних ЗМІ, стільком же медіапрацівникам вдалося вирватися з міста протягом двох останніх тижнів.

"ЄФЖ підтримує своїх українських членів: Національну Спілку журналістів України та Незалежну медіапрофспілку України - у їхніх зусиллях з евакуації журналістів й інших працівників ЗМІ із Маріуполя", - йдеться у поширеній заяві.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники намагаються блокувати Маріуполь на західній і східній околицях. Ворог має значні втрати, змушений ввести резерви зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти.

24 лютого російський президент путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-