У МВС зробили припущення, чому з’явилась інформація про «Кадирова під Києвом»

У МВС зробили припущення, чому з’явилась інформація про «Кадирова під Києвом»

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив, що наразі немає підтвердженої інформації про перебування глави Чечні Рамзана Кадирова під Києвом.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас немає підтвердженої інформації про те, що він під Києвом”, - сказав Денисенко, коментуючи інформацію про місцезнаходження глави Чечні.

Водночас він відзначив, що “прессекретар путіна заявив про те, що в нього теж немає інформації, чи Кадиров під Києвом”.

Також радник міністра МВС висловився щодо відео, яке виклав в мережу лідер чеченських бойовиків, відзначивши дві можливі мотивації його вчинку.

“Перша - у самій російській федерації почали говорити про те, що роль кадирівців - це не бойова роль, а роль загороджувальних загонів. Це роль людей, які стоять за спинами діючої армії. І якщо діюча армія вирішила тікати, вони стріляють по своїх же. І це починає розростатися як сніжний ком у російській федерації, Кадирову треба було це питання хоч якось “перебивати”. І тому він зробив вигляд, ніби він на фронті, командує якимись операціями, що само по собі абсурд”, - сказав радник міністра МВС.

Друга мотивація, за його словами, “внутрішньочеченська”.

“Приховувати безпосередньо в Чечні кількість загиблих кадирівців уже неможливо. Більше того - загинуло кілька достатньо близьких до нього людей, включно з генералом Ташаєвим, це приховувати теж неможливо в Чечні. І йому треба було показати, що він з ними, що він на фронті, що він боєць”, - зазначив Денисенко.

Таким чином, підкреслив він, оприлюднене відео - “це прояв, бажання ще раз підтвердити собі, який він мачо і який він крутий”.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-