Рада дозволила під час війни розміщувати державні реєстри за межами України

Рада дозволила під час війни розміщувати державні реєстри за межами України

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до деяких законів щодо забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем та публічних електронних реєстрів.

Як повідомляє Укрінформ з посилання на Телеграм народного депутата Ярослава Железняка, відповідний законопроєкт №7152 підтримали 345 парламентаріїв.

Документ, зокрема, вносить змін до законів України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах» та «Про публічні електронні реєстри. Він передбачає:

  • створення резервних копій державних інформаційних ресурсів із дотриманням встановлених для таких ресурсів вимог щодо їх захисту, цілісності, конфіденційності та їх розміщення за межами України;
  • можливість розміщення інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів за межами України.

Також документ визначає заходи щодо забезпечення належного функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, власниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства, установи, організації, що належать до сфери їх управління, та захисту інформації, що обробляється в них, в умовах дії воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на засіданні 15 березня хвалила 21 закон для регламентування життя України в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-