Аграрії Рівненщині вже підживили третину площ озимих культур

Аграрії Рівненщині вже підживили третину площ озимих культур

Укрінформ
Третину площ, відведених під озимі культури, засіяли сільгоспвиробники у Рівненській області.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

«Весняні приморозки сприяють внесенню азотних та сірковмісних добрив, тож третину площ аграрії вже підживили. Загалом під урожай 2022 року сільськогосподарські підприємства озимими засіяли 152 тис. га. Посіви перебувають в доброму та задовільному стані», - йдеться у повідомленні.

Кореспонденту агентства в обласному департаменті АПК уточнили, що нинішні площі озимих на 15 тис. га більші тих, якими було засіяно під врожай минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, міністр аграрної політики та продовольства України підписав наказ № 154 «Про технічне забезпечення комплексу польових робіт в умовах воєнного стану 2022 року», згідно з яким дозволяється експлуатація с/г техніки без реєстрації. Мета прийняття такого рішення - забезпечити безперебійну роботу агропромислового комплексу та проведення весняно-польових робіт.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-