Російські війська хотіли прорватися на Поліському напрямку - ЗСУ відбили атаку

Російські війська хотіли прорватися на Поліському напрямку - ЗСУ відбили атаку

Укрінформ
Російські загарбники намагалися атакувати позиції українських військових на Поліському напрямку поблизу Гути-Межигірської та Лютіжа. ЗСУ успішно відбили ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що загарбники зосередили зусилля на поповненні втрат, вербуванні найманців з інших країн, вирішенні проблем логістичного забезпечення.

Протягом дня противник активних наступальних дій не проводив, зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, вербуванні найманців з інших країн, вирішенні проблемних питань з логістичного забезпечення окупаційних військ, що діють на території України. Неодноразово надходила інформація щодо організації центрів підготовки найманців у російському Смоленську та білоруських Гомелі і Бобруйську.

На Волинському напрямку противник утримує угруповання на охороні українсько-білоруського державного кордону. При цьому зберігається висока ймовірність провокацій, спрямованих на втягування білоруської сторони до складу окупаційних військ.

На Поліському напрямку ворог здійснив невдалу спробу прориву оборони наших військ на напрямку Гута-Межигірська, Лютіж. Водночас, противник не мали успіху у захопленні Макарова.

На Сіверському напрямку російські війська намагаються наростити угруповання, організувати логістичне забезпечення для відновлення наступу на Чернігів.

На Слобожанському напрямку головною метою ворога лишається оточення Сум і Харкова.

На Донецькому і Таврійському напрямках загарбники не досягли успіхів в районі Лисичанська, зазнали втрат, відійшли. У районі Рубіжного ворог намагається закріпитися на західних околицях міста. Продовжує штурмові дії на західній і східній околицях Маріуполя за підтримки авіації та артилерії.

На Південнобузькому напрямку ворог активних дій не здійснює, намагається утримати раніше захоплені позиції.

Не маючи успіху на основних напрямках дій, російські війська в порушення норм Міжнародного гуманітарного права продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по цивільних об’єктах, мирному населенню та об’єктах критичної інфраструктури.

Морально-психологічний стан агресора залишається на низькому рівні, що створює додаткові проблеми російському командуванню зі своєчасного поповнення поточних втрат та посилення угруповання на напрямках, де ворог був розбитий вщент українськими захисниками.

Як повідомляв Укрінформ, бойові втрати російського агресора з 24 лютого по 15 березня орієнтовно становлять понад 13,5 тис. особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-