Експрем'єр рф виступив проти війни з Україною

Експрем'єр рф виступив проти війни з Україною

Укрінформ
Колишній заступник голови уряду Росії, чинний президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Аркадій Дворкович, виступив проти війни росії з Україною.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю американському часопису Mother Jones.

«Війни — це найгірше, з чим людина може зіткнутися у житті. Будь-яка війна. Де завгодно. У тому числі ця війна. Війни не просто забирають безцінні життя. Війни вбивають надії та сподівання, заморожують чи руйнують відносини і зв'язки», - сказав він.

За словами Дворковича, ФІДЕ виступає проти «цієї війни та всіх воєн» і засуджує будь-яке використання військових засобів для вирішення політичних конфліктів.

«Я думаю про мирних жителів України, включаючи багатьох гравців, які перебувають у небезпеці та не можуть брати участі у змаганнях або навіть думати про шахи під час війни. ФІДЕ зробить усе можливе, щоб повернути українців і всіх інших до шахів, коли дозволять умови», - повідомив він.

Як зазначив Дворкович, багато хто у ФІДЕ безпосередньо допомагали постраждалим українським сім'ям.

«Ми стежимо за тим, щоб у росії чи білорусі не було офіційної шахової діяльності, а гравцям не дозволялося представляти росію чи білорусь на офіційних чи рейтингових турнірах, допоки не закінчиться війна і українські гравці не повернуться до шахів. І їм будуть гарантовані місця у циклах чемпіонатів світу, незважаючи на пропущені кваліфікаційні змагання», - заявив він.

Президент ФІДЕ висловив сподівання, що незважаючи на вже зруйновані зв'язки, багато з яких можуть не відновитись, українські та російські шахісти знову змогли змагатися один з одним. «Не один проти одного, а разом», - наголосив він.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія зазнала масштабних і всебічних санкцій зі сторони світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-