Міноборони Британії: рф може застосувати біологічну зброю під чужим прапором

Міноборони Британії: рф може застосувати біологічну зброю під чужим прапором

Укрінформ
Росія може планувати здійснити атаку під фальшивим прапором, використавши хімічну чи біологічну зброю.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Твітері Міністерства оборони Великої Британії.

У Міністерстві зазначили, що не бачать жодних доказів на підтримку звинувачення росії в тому, що Україна має намір застосувати хімічну та біологічну зброю.

Однак припускають, що натомість росія, можливо, планує використовувати хімічну чи біологічну зброю в операції під фальшивим прапором.

Така операція може набути форми сфальшованого нападу, інсценованого «виявлення агентів чи боєприпасів чи сфабрикованих доказів того, що Україна нібито планує застосувати подібну зброю».

Така атака з боку росії майже напевно супроводжуватиметься великою дезінформацією, щоб утруднити встановлення авторства.

Британська розвідка припускає, що росія, ймовірно, збиралася використовувати операції під фальшивим прапором, щоб виправдати своє вторгнення в Україну 24 лютого.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-