Росія систематично бере в заручники цивільних осіб - Верещук

Росія систематично бере в заручники цивільних осіб - Верещук

Відео
Укрінформ
Росія поводить себе як держава-терорист, оскільки систематично бере в заручники цивільних осіб.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Росія поводить себе як держава-терорист. Я закликаю усю світову спільноту саме так розглядати державу, яка прийшла на нашу землю і поводить себе саме як терорист, беручи в заручники цивільних, незаконно забираючи з домівок голів місцевих, районних рад, членів депутатського корпусу. І це не поодинокі випадки, а системність, з якою росія цинічно прийшла на нашу землю", - сказала Верещук.

Вона додала, що влада 14 березня приклала максимальних зусиль для визволення наших громадян, яких незаконно захопили та утримують окупаційні війська.

"Проте ситуація є наступною. Залишається в примусовому полоні Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Досі невідома доля Дніпрорудницького міського голови Євгена Матвєєва, якого окупанти викрали 13 березня, залишається в полоні в Гостомелі на Склозаводі і рятувальник Олексій Данченко", - сказала Верещук.

Вона додала, що стала відома інформація про те, що вчора, 13 березня, російські загарбники прийшли додому з обшуком до голови Мелітопольської районної ради пана Прийми Сергія Миколайовича, якого потім забрали у невідомому напрямі.

Урядовець наголосила, що Україна буде продовжувати рятувати наших людей та всіма можливими методами боротися з росією і з її незаконною окупацією і з тим, що вона робить на нашій землі.

Як повідомлялося, 13 березня о 8:30 військові рф взяли у полон міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

Раніше загарбники викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова, а також голову Мелітопольської районної ради Сергія Прийму, активістку Ольгу Гайсумову.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-