МВС вже видало громадянам десятки тисяч автоматів - Монастирський

МВС вже видало громадянам десятки тисяч автоматів - Монастирський

Укрінформ
В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф МВС видало на руки громадянам кілька десятків тисяч автоматів.

Про це сказав в ефірі українських телеканалів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, відповідаючи на запитання, передає кореспондент Укрінформу.

Міністр нагадав, що в Україні ухвалено закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті країни, який діє у період воєнного часу і надає можливість отримання вогнепальної зброї цивільними.

«Кожен громадянин України може звернутися до управлінь поліції, довести, що він дійсно працює на захист України, працює або перебуває у рядах територіальної оборони, добровольчих формувань, територіальних громад, і отримати відповідну зброю. Мова йде, у першу чергу, про автоматичну зброю. Ми вже видали кілька десятків тисяч автоматів по країні», - уточнив Монастирський.

Він висловив переконання в тому, що видача зброї цивільним є одним із факторів, що стримують агресію рф проти України.

«Тому що міста захищають армія, люди, які в цих містах живуть, і саме це стримує майже три тижні ворога», який планував захопити багато міст упродовж перших трьох днів агресії, зауважив міністр.

Монастирський додав, що цю роботу в регіонах МВС планує продовжити.

«Сьогодні, у зв’язку із загрозою з боку білорусі, ми також працюємо у Волинській і Рівненській області з роздачі зброї, і обов’язково зброя роздається також у Харківській області, у тих областях, які наразі є прифронтовими, а також у Києві та Київській області», - пояснив він.

Монастирський закликав громадян, які хочуть отримати зброю для захисту України, звертатися до підрозділів поліції.

«Там є необхідний алгоритм, йде перевірка по відповідних базах. Якщо ця перевірка закінчиться швидко й адекватно, то особа у наступні кілька днів зможе отримати зброю і поповнити лави захисників свого міста», - поінформував очільник МВС України.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-