План путіна щодо бліцкригу провалився, а запасного немає - Bellingcat

План путіна щодо бліцкригу провалився, а запасного немає - Bellingcat

Відео
Укрінформ
Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв вважає, що план РФ щодо війни в Україні провалився, а плану Б немає.

Про це він заявив в інтерв'ю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Війна була підготовлена лише на дуже короткий бліцкриг... Максимум 10 днів. Плану Б плану С взагалі не було у влади Росії. План А провалився”, - сказав журналіст.

За його словами, нового плану немає, про що свідчать відсутність другого ешелону військ, відсутність постачання їжі та пального для російських військових, які б хотіли відступити, однак їм не дозволяють це зробити кадирівці. Вони погрожують знищити дезертирів.

Грозєв додав, що було затримано керівника 5-ї служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесєдіна, який відповідав за зовнішню розвідку.

“Ми бачимо, що щось дуже дивне і страшне відбувається там, був заарештований генерал-полковник, це вже підтверджено кількома джерелами”, - зазначив він.

Журналіст зазначив, що фактично у Путіна є два варіанти: домовитися із Зеленським на умовах набагато компромісніших, ніж були заявлені спочатку, чи зважитися завдати удару по цивільному населенню неконвенційною зброєю, щоб примусити Київ до компромісу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-