Через гуманітарні коридори сьогодні евакуювали близько чотирьох тисяч осіб – Верещук

Через гуманітарні коридори сьогодні евакуювали близько чотирьох тисяч осіб – Верещук

Відео
Укрінформ
Завдяки гуманітарним коридорам 14 березня вдалося евакуювати з територій, де ведуться бойові дії, та перевезти у безпечні місця близько чотирьох тисяч осіб.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні з десяти коридорів спрацювало лише сім... Всього за допомогою гуманітарних коридорів нам вдалося сьогодні врятувати близько 4 тисяч громадян", - сказала Верещук.

Вона уточнила, що, зокрема, у Київській області врятовано 2028 людей (з Гостомеля, Немішаєвого, Ворзеля, Дмитрівки, Перемоги) та 1780 осіб з Луганщини (з Сєвєродонецька, Попасної, Гірського, Рубіжного, Кремінної та Лисичанська).

Віцепрем'єр-міністр також наголосила, що загарбники порушили домовленості щодо припинення вогню у Броварському районі Київської області. Евакуаційні автобуси не змогли проїхати до сіл Богданівка, Нова Богданівка та Бобрик. 

"По коридорах у Луганській області під час евакуації людей з боку окупаційних військ, попри встановлений режим припинення вогню, провокувалися бойові зіткнення у містах Попасна та Рубіжне", - зазначила Верещук, додавши, що людей вдалося вивезти з-під обстрілів.

Як повідомлялося, в Україні на 14 березня було погоджено десять гуманітарних коридорів для евакуації людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-