Декілька гуманітарних коридорів через обстріли не вдалося відкрити - Верещук

Декілька гуманітарних коридорів через обстріли не вдалося відкрити - Верещук

Укрінформ
Декілька гуманітарних коридорів 14 березня не відкрилися через порушення домовленостей російськими військовими, але робота триває.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

За її словами, на Київщині це стосується передусім Броварського напрямку.

«Крім того, не вдалося відкрити коридори на Сумщині та Харківщині - через невпинний вогонь та зруйнований окупантами міст між Ізюмом і Лозовою», – пояснила Верещук.

Урядовець додала, що триває підготовка до відкриття завтра гуманітарного коридору на Чернігівщині.

Віцепрем'єр-міністр наголосила, що населення міст та сіл на зазначених напрямках, а також Херсона і Маріуполя гостро потребує медикаментів, продуктів харчування, води та предметів першої необхідності. Проте питання доставки просувається вкрай складно, констатувала Верещук.

Як повідомлялося, в Україні на 14 березня було погоджено десять гуманітарних коридорів для евакуації людей.

Російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-