ЗСУ відбили спробу російських військ прорвати оборону на Донецькому напрямку

ЗСУ відбили спробу російських військ прорвати оборону на Донецькому напрямку

Укрінформ
Збройні сили України відбили спробу російських військ прорвати оборону на Донецькому напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, про це оперативно-тактичне угруповання «Схід» повідомляє у Фейсбуці.

«Станом на 17:00 14 березня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські окупаційні війська намагалися прорвати оборону українських захисників на Донецькому напрямку. У ході відбиття наступальних дій ворог втратив до 100 чоловік особового складу, 2 танки, 3 БМП та 1 БТР. Після невдалої спроби прорвати нашу оборону ворог відступив», – ідеться у повідомленні.

Завдяки успішним діям ЗСУ було вчасно виявлено противника, який намагався атакувати на Волноваському напрямку. В результаті бою було знищено 4 БМП та до двох взводів піхоти.

Також протягом дня українська авіація та артилерія завдала вогневого ураження по скупченню військової техніки та колонам ворога. Зокрема, артилерійським вогнем була знищена колона забезпечення, а саме понад 12 одиниць автомобільної техніки.

Зазнавши втрат, батальйонні тактичні групи 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС РФ відступили.

«Українські воїни продовжують надійно тримати займані рубежі та наносити максимального ураження живій силі та техніці російських окупантів. Тривають бої», – зазначили в ОТУ «Схід».

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що російські війська визначилися з основними напрямками оперативних зусиль, які планують направити на зону проведення ООС, міста Маріуполь і Миколаїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-