У «кільці» ворога залишається лише Маріуполь - МВС

У «кільці» ворога залишається лише Маріуполь - МВС

Укрінформ
Зараз в оточенні російських військ знаходиться лише місто Маріуполь на Донеччині.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«У «кільці» знаходиться тільки місто Маріуполь, щодо всіх інших міст – у нас немає повного оточення. Харків – захищається, щодо Харкова - уночі в районі Ізюма ми перейшли у невелику контратаку. Ми відбили трохи ворога, ми знищили кілька одиниць техніки. Тобто, ми продовжуємо захищатися, ми продовжуємо відкидати ворога, наскільки це можливо у нинішніх ситуаціях», - уточнив Денисенко.

Водночас він вважає, що росіяни і далі продовжуватимуть свої атаки, оскільки, «очевидно, вказівка путіна – це знищувати цивільну інфраструктуру, знищувати, по суті, будь-яку інфраструктуру, яка є на території України».

Він запевнив, що Україна буде захищатися і буде відбивати росіян з їхніх позицій.

Денисенко також висловив сподівання, що із обстрілюваного загарбниками Маріуполя зможуть виїхати цивільні.

«В принципі, ключовий момент наразі – це те, що почав працювати, у всякому разі – нібито почав працювати, маріупольський гуманітарний коридор. Тобто будемо сподіватися, що частина людей зможе виїхати з Маріуполя», - сказав він.

Крім того, Денисенко вважає, що резерви російської армії вже вичерпуються.

«Поки що вони збирають все що можуть зібрати… Тобто, ми розуміємо, що це уже з усієї рф, з чого тільки можна, збирають резерви, але цих резервів не так і багато. Тобто, це буде певна ротація. Але сказати, що у них є великі ресурси, серйозні якісь досвідчені вояки, на щастя, поки що не можемо», - сказав радник глави МВС.

На запитання про те, чи хтось допомагатиме рф, він висловив думку, що китайців в Україні точно не буде, «за це переживати не потрібно».

«Якщо говорити, зокрема, про Лівію, - я чув історії про те, що це буде Хезболла. Це угрупування, орієнтоване на Іран, і дуже сумніваюся, що вони там знайдуть 16 тисяч людей… Очевидно, що якісь частини представників арабського світу тут будуть. Напевно, і з Лівії, і з Сирії, можливо, ще з якихось країн. Але говорити про контингент у 16 тисяч – я чесно кажучи, абсолютно у це не вірю», - сказав Денисенко.

Він зазначив, що вірить у те, що загарбники справді збирають по всій росії будь-кого, хто готовий іти воювати.

«При чому якщо раніше вони питали про довідки про несудимість, про якийсь досвід – то зараз цього всього не потрібно», - уточнив він.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів рф в Україні.

 Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-