ЗСУ вилучили на Донеччині документи військових рф із підрозділу, що займається хімзброєю

ЗСУ вилучили на Донеччині документи військових рф із підрозділу, що займається хімзброєю

Укрінформ
На Донеччині українські захисники вилучили документи підрозділів російських окупаційних військ, серед яких виявлені прізвища військовослужбовців федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї у Пензі.

Як передає Укрінформ, про це брифінгу повідомив офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України Леонід Матюхін.

«Українськими захисниками були вилучені документи, що належать військовослужбовцям 21 окремої мотострілецької бригади другої армії Центрального воєнного округу, 136 окремої мотострілецької бригади 58 армії Південного воєнного округу, а також військовослужбовців федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї в/ч 2120022 м. Пенза. Присутність останніх в перших рядах атакуючої піхоти російських фашистських сил говорить про те, що окупанти мають великі кадрові проблеми», - повідомив Матюхін.

Коментуючи питання щодо ракети, яка сьогодні начебто впала в Донецьку, речник запевнив, що українські військові не мають до цього жодного стосунку.

«Це однозначно російська ракета чи інший боєприпас. Якщо відверто, то немає сенсу тут щось говорити, тому що кожен з вас елементарно може подивитись, що російська пропаганда упродовж восьми років розповідала про те, що українські ЗС обстрілюють Донецьк та інші міста. Елементарно можете подивитись, як виглядає сьогодні Донецьк за вісім років і можете подивитись на Харків і Маріуполь, які російські окупаційні війська обстрілюють протягом двох тижнів», - заявив Матюхін.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

13 березня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Фейсбуці заявив, що Україна зруйнувала міф про «непереможність» російської армії. Ворог зазнає серйозних втрат у особовому складі і техніці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-