У військовому таборі в Бєлгороді росіяни допитують дезертирів - Міноборони

У військовому таборі в Бєлгороді росіяни допитують дезертирів - Міноборони

Укрінформ
У російському місті Бєлгород діє військовий табір білгородської військової комендатури, де утримують російських військовослужбовців, які відмовляються від участі в бойових діях.

Як передає Укрінформ, про це брифінгу повідомив офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України Леонід Матюхін.

«За наявною інформацією, на території рф в місті Бєлгород розміщено військовий табір білгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані з шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці рф, що відмовляються від участі в бойових діях. З ними проводять заходи досудового дізнання», - повідомив речник.

Що до стану військових дій на території України, Матюхін наголосив, що положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Збройні сили України завдали нищівних ударів по тиловій інфраструктурі, польових базах і складах з метою порушення системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях країни. За попередню добу було уражено 4 літаки, 3 вертольоти та БПЛА.

«Окупаційні війська значних успіхів у веденні наступальної операції на всіх напрямках висування не мали. Основні зусилля окупантів були зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах. Знову фіксується непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури. Зокрема, релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки», - наголосив речник.

Він нагадав, що морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмови військовослужбовців рф виконувати накази командування.

Як повідомлялось, станом на сьогодні загальні втрати особового складу загарбників перевищили 12 тис., танків - 389, бойових броньованих машин - 1249, артилерійських систем – 150, РСЗВ - 64, засобів ППО - 34, літаків – 77, гелікоптерів – 90, автомобільної техніки - 617 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-