ДБР ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста Соловйова

ДБР ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста Соловйова

Укрінформ
Державне бюро розслідувань ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста кремля Володимира Соловйова.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Сьогодні, 14 березня, Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління ДБР та обрав запобіжний захід - тримання під вартою, російському телеведучому, пропагандисту, члену правлячої партії «Єдина Росія» Володимиру Соловйову.

За результатом зібраних доказів у кримінальному провадженні 11 березня йому повідомили про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків - загибелі людей.

Встановлено, що Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва рф щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури та мирного населення.

Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Соловйова в міжнародний розшук, який найближчим часом буде направлений до закордонних колег.

Як повідомляв Укрінформ, раніше YouTube видалив кілька каналів, які належали російській інформаційній мережі Russia Today. Наприкінці лютого її керівник Маргарита Симоньян, як і Володимир Соловйов, потрапила під санкції Євросоюзу через визнання росією незалежності терористичних утворень «днр» і «лнр». Канада також запровадила санкції проти Соловйова, а влада Італії наклала арешт на дві його вілли на озері Комо.

7 березня відеохостинг заблокував канали пропагандиста Анатолія Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-