Подоляк перед черговим раундом перемовин з рф запевнив, що позиції України лишаються незмінними

Подоляк перед черговим раундом перемовин з рф запевнив, що позиції України лишаються незмінними

Укрінформ
На переговорах з російською федерацією українська сторона дотримується незмінних позицій щодо миру, припинення вогню, негайного відведення військ і гарантії безпеки.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Переговори. 4-й раунд. Про мир, припинення вогню, негайне відведення всіх військ і гарантії безпеки. Важка розмова. рф хоч і усвідомлює всю безглуздість своїх агресивних дій, проте залишається в ілюзії, що 19-денне насильство над мирними містами України – правильний вибір стратегії», - написав він.

Водночас в опублікованому відео Подоляк підкреслив, що позиція української сторони лишається незмінною, а саме: мир, негайне припинення вогню, відведення всіх російських військ. За словами радника керівника ОП, тільки після цього може йти мова про «якісь політичні врегулювання».

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив, що переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з рф тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація.

Українська делегація під час третього раунду переговорів із делегацією рф, який відбувся 7 березня, отримала позитивні результати в контексті логістики гуманітарних коридорів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-