Арестович: Маріуполь - тема №1 для Президента і дипломатії

Арестович: Маріуполь - тема №1 для Президента і дипломатії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та українські дипломати докладають величезних зусиль для допомоги Маріуполю.

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі єдиного телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Це – катастрофа, якій світ не надав відповідну оцінку. Зараз Президент України позначив для себе вже третю добу Маріуполь темою № 1. І голова ОП, і вся наша дипломатія застосовують величезні зусилля, підняли всіх – і церкви, і міжнародні організації, лідерів провідних країн світу», – сказав він.

Арестович підкреслив, що ситуація в Маріуполі та біля міста наразі найбільш гаряча.

За його словами, російські загарбники зносять місто з лиця землі, а черговий гумконвой у неділю, який попередньо був погоджений, вкотре не зміг потрапити до Маріуполя.

Водночас радник очільника ОП додав, що українські військові мають успіхи в обороні, зокрема учора вони завадили черговій спробі бронетанкового прориву до Маріуполя.

Як повідомлялося, станом на 13 березня 2 тис. 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

Росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-