З’явилася перша чітка світлина острова Зміїний після російського вторгнення

З’явилася перша чітка світлина острова Зміїний після російського вторгнення

Укрінформ
Оприлюднена перша чітка супутникова фотографія українського острова Зміїний після його бомбардування російськими військовими.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

“На фотографії, зробленій компанією Maxar Technologies у неділю, видно пошкодження деяких будівель унаслідок ударів російських військ, а також російський військовий корабель, який стоїть на якорі у морі”, - йдеться у статті.

Зазначається, що частина Зміїного вкрита снігом, але все одно помітні вирви від вибухів на всій території острова.

Експерти Maxar визначили, що російське військове судно поблизу острова - це великий десантний корабель проєкту 775, на борту якого може розміститися понад 300 осіб і спецтехніка.

Як повідомлялося, 24 лютого агресор вів обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію проти прикордонників та воїнів ЗСУ на острові Зміїний у Чорному морі. За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений. Повідомлялося, що на острові загинули 13 українських прикордонників, які відмовилися здатись окупантам.

Згодом російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на Зміїному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-