Війна проти України: до рф перекидають військових і найманців із чотирьох країн

Війна проти України: до рф перекидають військових і найманців із чотирьох країн

Укрінформ
До рф були переміщені 800 військовослужбовців 102-ї військової бази в Гюмрі (Вірменія) Південного воєнного округу для подальшого перекидання в зону бойових дій в Україну.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У ході перегрупування військ противника здійснюється підготовка додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України. Так, за наявною інформацією, протягом 9-10 березня до рф переміщено 800 військовослужбовців 102- ї військової бази (Гюмрі, Вірменія) аівденного воєнного округу для подальшого перекидання в зону бойових дій. До 1500 осіб 40-ї окремої бригади морської піхоти (петропавловськ-камчатський) тихоокеанського флоту залізничними ешелонами відправляються до білорусі. У 820 головному центрі попередження про ракетний напад (солнечногорськ) проводиться відбір особового складу для участі у бойових діях проти України.

З метою термінового поповнення втрат окупаційних військ зс рф перекидають частину “миротворчого” контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну. Також, за наявною інформацією, залучається велика кількість бойовиків-найманців з інших країн (Сирія, Сербія).

Повідомляється також, що ворог продовжує наступальну операцію проти України на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Донецькому, Таврійському та Південнобузькому напрямках. Російський агресор проводить заходи відновлення боєздатності та перегрупування військ, а також здійснює підготовку до продовження наступальних дій.

Російські військові злочинці здійснюють ракетно-бомбові удари та артилерійське ураження об’єктів цивільної інфраструктури Чернігова, Сум, Миколаєва, Маріуполя, Авдіївки, Волновахи та передмість великих населених пунктів по всій території України, а також по угрупуваннях військ Збройних сил України.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Військове керівництво білорусі продовжує заходи з посилення охорони кордону з Україною. Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил білорусі у військовій операції проти України на Волинському напрямку.

Ворог проводить повітряну розвідку військових та цивільних об’єктів на території України.

На Поліському напрямку противник визначеним складом сил утримує позиції в районі населених пунктів Поліське, Іванків, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Ірпінь, Синяк, Казаровичі та Сухолуччя. Наразі активних наступальних дій не проводить. Агресор здійснює спроби налагодити систему матеріально-технічного забезпечення та відновлює бойову техніку. На території білорусі в районі н.п. Кулічиха, за 17 км від державного кордону України, ворог розгорнув базу ремонту та відновлення військової техніки.

На Сіверському напрямку противник силами окремих підрозділів зі складу центрального воєнного округу утримує позиції поблизу населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій російські війська не ведуть, основні зусилля зосередили на вдосконаленні системи логістичного забезпечення угруповання.

На напрямку Бровари – Бориспіль ворог здійснює блокування траси Е95, продовжує заходи із перегрупування військ, поповнення запасів та ведення розвідки. Противник перейшов до оборони та утримує мережу блокпостів на ключових шляхах пересування. Ймовірно, після перегрупування військ та введення додаткових підрозділів противник відновить наступальні дії з метою захоплення лівобережної частини Києва.

На Слобожанському напрямку ворог визначеним складом сил здійснює утримання позицій в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Сватове, Куп’янськ, Велика Писарівка, Московський Бобряк, Лебедин. Продовжує формування додаткових підрозділів, закріплюється на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою блокування Харкова та захоплення Ізюма. Активних наступальних дій не відзначено, за винятком Ізюма, де рф намагається захопити місто.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські війська утримують позиції в районі населених пунктів Борова, Тернове, Новокраснянка, Луганське, Горлівка, Пантелеймонівка, Новотроїцьке та Гуляйполе.

За підтримки армійської авіації ворог намагається розвинути наступ на Волноваському напрямку. Війська противника захопили населені пункти Старомлинівка, Євгенівка, Павлівка, Єгорівка та були зупинені на невигідних рубежах.

Агресор здійснює вогневий вплив по позиціях українських військ в районі Сєвєродонецька. За підтримки артилерії він здійснив штурмові дії та захопив східні околиці Рубіжного.

На Південнобузькому напрямку активних наступальних дій ворог не проводив. Активно здійснює повітряну розвідку. Продовжує просування в напрямку на Кривий Ріг. Протягом доби війська рф продовжили просування в напрямку на Архангельське та Нововоронцовка, але були зупинені.

На всіх напрямках наступу противник активно прикривається цивільною інфраструктурою та мирним населенням.

Фото ілюстративне: Міноборони Вірменії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-