У росії заднім числом звільнили військових, які потрапили в полон

У росії заднім числом звільнили військових, які потрапили в полон

Укрінформ
У російській федерації заднім числом звільнили військовослужбовців, які потрапили у полон в Україні.

Як передає Укрінформ, про це український журналіст Роман Цимбалюк повідомив у Фейсбуці.

"А ситуація склалася така: кілька сотень військовослужбовців Росії потрапили в полон і їх зараз показують по всіх телеканалах, як в Україні, так і за кордоном. Тому, міністр оборони росії сергій шойгу вирішив покарати «зрадників батьківщини», звільнивши їх з військової служби заднім числом (станом на 23.02.2022)", - заявив Цимбалюк.

За його словами, це означає, що у провалі військової операції, загибелі тисяч солдатів, втраченій техніці, сотнях збитих літаків та вертольотів, "шойгу звинувачує не свій Генеральний штаб, який бездарно спланував операцію, а тих, хто вірою та правдою служив своїй батьківщині". 

"Наступним кроком генерала Шойгу буде звільнення заднім числом убитих військовослужбовців у ході спеціальної військової операції на території України! Не виплачувати ж багатомільярдні компенсації сім'ям загиблих, - зауважив Цимбалюк.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

11 березня міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що  вже «більше ніж 16 тисяч людей із країн Близького Сходу» хочуть поїхати на допомогу так званим «днр» та «лнр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-