У білоруських містах морги переповнені тілами російських військових

У білоруських містах морги переповнені тілами російських військових

Укрінформ
Шпиталі у білоруських містах Гомель, Мозир, Наровля переповнені пораненими російськими військовими, а морги - їхніми тілами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода.

Зазначається, що білоруські медики підписали угоду про нерозголошення такої інформації, у деяких випадках їм погрожували звільненням.

Минулого тижня тіла російських військових у Мозирі повантажили у потяги «Російських залізниць». Це пояснюється тим, що морги вже переповнені трупами.

«Трупів було нереально багато. Люди, які перебували на станції Мозир, були просто шоковані кількістю трупів, завантажених у потяг. Люди почали знімати відео, але військові їх наздогнали і наказали видалити. У селі Кам’янка під Мозирем кладовище загородили, туди нікого не пускали, поставили охорону. Ймовірно, там почали ховати росіян», – розповів білоруській службі Радіо Свобода мешканець Мозиря.

Інша особа розповіла журналістам, що шпиталь у Мозирі досі переповнений російськими пораненими військовими. З ними працюють абсолютно всі лікарі, навіть вузькі спеціалісти. Тим часом місцеві жителі тут не можуть зробити рентген – їх відправляють у дитячу лікарню.

За повідомленнями, у Гомельському центрі радіаційної медицини поранених росіян приймали від початку війни рф проти України. Там працюють російські медики. Поранених також доставляють до госпіталю в Костюківці (смт за 10 кілометрів від Гомеля), лікарні швидкої допомоги та обласної клінічної лікарні.

Жителі Гомеля розповіли, що поранених росіян возять автобусами, убитих – вантажівками. «На «Уралі» їхні трупи везуть в аеропорт, а звідти – в Росію», – сказав мешканець Гомеля.

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками. Вторгнення та обстріли здійснюються в том числі з території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-