Російських загарбників зупинили на переважній більшості напрямків - Генштаб

Російських загарбників зупинили на переважній більшості напрямків - Генштаб

Укрінформ
Російські загарбники сповільнили темпи наступу, на переважній більшості напрямків їх удалося зупинити. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 24:00 12 березня, противник продовжує наступальну операцію проти України. Проводить заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, а також здійснює підготовку до продовження наступу на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Донецькому, Таврійському та Південнобузькому напрямках.

У Генштабі ЗСУ зауважили, що протягом всього часу ведення бойових дій на території України ворог зустрів несамовитий опір. І на жодному з напрямків не досягнув мети операції. Характер дій свідчить про невизначеність військового керівництва російської федерації у питаннях стратегічних завдань та кінцевої мети так званої «спеціальної воєнної операції».

Як зазначається, російські війська зазнають значних втрат, сповільнили темпи наступу, на переважній більшості напрямків зупинені. Продовжують знищувати об’єкти військової та цивільної інфраструктури. З метою компенсації втрат загарбники організували підготовку додаткових сил і засобів для ведення бойових дій на території України.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Військовим керівництвом білорусі посилено охорону кордону з Україною. Зберігається висока ймовірність безпосередньої участі збройних сил республіки білорусь у військовій операції проти України. Фіксується ведення повітряної розвідки об’єктів на території України за допомогою БПЛА, імовірно, з території білорусі.

На Поліському напрямку активних наступальних дій противника не зафіксовано. Проводяться заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ. Ворог намагається провести розвідку та уточнення позицій ЗСУ і можливих шляхів наступу. Російські загарбники продовжують налагодження системи матеріально-технічного забезпечення шляхом створення ремонтних баз на території білорусі.

На Сіверському напрямку противник зосереджував зусилля на удосконаленні оперативної побудови військ та системи логістичного забезпечення угруповання.

На Слобожанському напрямку ворог проводив наступальні дії у районі н.п. Ізюм, у подальшому намагається просунутися у напрямку н.п. Слов’янськ. Після отриманих у районі Харкова втрат вивів на територію рф (бєлгородська область) одну з БТГр 6-ї загальновійськової армії для відновлення боєздатності. Водночас посилив угруповання на зазначеному напрямку за рахунок введення в операцію підрозділів зі складу північного флоту.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник проводить штурмові дії та вогневі нальоти. Не полишає спроб штурму міста Маріуполя. Російські загарбники намагаються підготувати резерви та перейти у наступ на Сєвєродонецьк, Вугледар і Запоріжжя. Ворог має незначний успіх на Волноваському напрямку - захопив східні околиці та намагається просунутись далі.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що противник не відмовляється від спроб проведення наступу на Кривий Ріг. «Успіху не досяг. Здійснює пошук слабких місць в обороні українських захисників. З метою нарощування зусиль вводить в операцію резерви зі складу Повітряно-десантних військ. На окремих напрямках намагається утримати раніше зайняті рубежі», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів у Миколаєві - переважно касетними бомбами і снарядами - поранено вісьмох людей, пошкоджено понад 160 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-