Росія відправляє воювати в Україну в’язнів, найманців та «строковиків» з ОРДЛО

Росія відправляє воювати в Україну в’язнів, найманців та «строковиків» з ОРДЛО

Укрінформ
Росія залучає до ведення бойових дій на території України так званих військовослужбовців строкової служби з території ОРДЛО, військових найманців з Абхазії, Південної Осетії, а також ув’язнених з виправних закладів російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України. 

«З огляду на великі бойові втрати особового складу та проблеми з комплектуванням резервних підрозділів та частин, командування збройних сил російської федерації залучає до ведення бойових дій на території України так званих “військовослужбовців строкової служби” з території ОРДЛО та військових найманців з Абхазії, Південної Осетії і числа ув’язнених з виправних закладів російської федерації», - зазначили у Міноборони.

За даними міністерства, майже на всіх напрямках висування загарбники намагаються закріпитися на раніше захоплених рубежах, але значного успіху не мають. Противник продовжує завдавати ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури, житлових кварталах та аеродромах, цинічно нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права.

Як повідомлялось, з 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора.  Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-