На Херсонщині агресор готує референдум щодо створення «хнр» - депутат облради

На Херсонщині агресор готує референдум щодо створення «хнр» - депутат облради

Укрінформ
На Херсонщині російський агресор готує референдум щодо створення так званої «хнр».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Окупанти телефонують депутатам Херсонської обласної ради з питанням чи готові ми співпрацювати з ними. Категорично відмовився», - написав Хлань.

Він звернувся до всіх депутатів Херсонської обласної ради та зазначив, що впевнений: вони розуміють наслідки свого рішення.

Він підкреслив, що створення «хнр» перетворить край на безнадійну діру без життя і майбутнього та закликав не дати ворогу жодного голосу та жодної можливості легітимізувати «хнр».

«Вся держава буде дивитись на вас і жодних виправдань співпраці з окупантами бути не може! Не повірю, що вам буде гірше, ніж звичайним людям Маріуполя, Чернігова, Харкова, Сум, Гостомеля, які вже два тижні переносять нелюдські страждання, але не здаються!», - наголосив Хлань.

Він закликав колег увійти в історію України не зрадниками, які нікому не потрібні, а дійсно громадянами, чиї імена будуть пам'ятати наступні покоління.

У Херсоні 1 березня тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих в результаті нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації триває.

Мер Херсона звернувся до ЗМІ з проханням про сприяння для отримання «зеленого коридору», щоб була можливість вивезти поранених та вбитих, направити до міста медикаменти та продукти харчування.

У місті та інших населених пунктах області відбуваються мирні акції проти агресора.

Президент Володимир Зеленський відзначив спеціальним званням «Місто-герой» Херсон.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-