Україна щодня відправлятиме допомогу до місць гуманітарної катастрофи – Зеленський

Україна щодня відправлятиме допомогу до місць гуманітарної катастрофи – Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна намагатиметься щодня відправляти гуманітарні вантажі до місць гуманітарної катастрофи і вимагає від росії забезпечувати режим «тиші» на кожному з маршрутів.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Цієї доби ми знову відправили гуманітарний вантаж у Маріуполь. Ми будемо намагатись кожного дня, щоб врятувати наших людей. Я вдячний кожному водію, який намагається реалізувати цю складну місію. Вдячний представникам Церкви, які долучилися до намагань захистити гуманітарний коридор у Маріуполь від обстрілів. Українські війська, зі свого боку, гарантують повну "тишу". ...Російська сторона повинна забезпечити "тишу" по кожному з цих маршрутів. Інакше що тоді взагалі може гарантувати росія на будь-яких переговорах?" - сказав глава держави.

Президент наголосив, що режим «тиші» має бути по всьому маршруту, аби мешканці міст могли отримати їжу, воду та медикаменти та виїхати на безпечну територію. Це стосується і Маріуполя, і інших гуманітарних коридорів, які підготувала Україна: з Макарова, Бородянки, Тростянця, Сум, Полтави, Лебедина, Конотопа, Великої Писарівки, Краснопілля, Пологів, Токмака, Гостомеля, Козаровичей, Микуличів, Андріївки Київської області.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня о 9 годині ранку Україна відкрила гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи, та низки населених пунктів Київщини та Сумщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-