Ворога зупинили на трьох напрямках – Генштаб

Ворога зупинили на трьох напрямках – Генштаб

Укрінформ
Російські загарбники станом на 12.00 12 березня продовжують наступальну операцію проти України, однак їх зупинили на раніше досягнутих рубежах.

Як передає Укрінформ, терористи, не досягнувши поставлених цілей, наносять ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Противник продовжує наступальну операцію проти України. Зазнавши втрат на Поліському, Сіверському, Південнобузькому напрямках, зупинений на раніше досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів, поповнює запаси. Не досягнувши поставлених цілей, продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Волинському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Військовим керівництвом республіки білорусь здійснюються заходи щодо посилення охорони кордону з Україною. Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил білорусі у бойових діях проти України на боці росії.

На Поліському напрямку активних дій з боку противника не зафіксовано. Після значних втрат російські війська проводять заходи з відновлення боєздатності та здійснюють перегрупування військ.

На Сіверському напрямку противник здійснює інженерне обладнання позицій у районах Михайло-Коцюбинське, Левковичі, Жукотки, Городня (Чернігівська область).

На Слобожанському напрямку при спробі відновлення наступальних дій загарбники успіху не досягли.

Противник закріпився в північній частині міста Ізюм, не полишає спроб його захоплення.

На Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля ворога зосереджені на захопленні міст Маріуполь та Сєвєродонецьк. Противник захопив східні околиці Маріуполя.

Після невдалого штурму населеного пункту Рубіжне загарбники відступили до н.п. Капитолівка.

На Волноваському напрямку ворог намагається розвинути наступ на напрямку н.п. Красна Поляна. Здійснив спробу просування в напрямку н.п. Ольгинка.

За наявними даними, підрозділи російських військ, які здійснювали наступ у Донецькому операційному районі, зустріли потужний опір Збройних Сил України та втратили наступальні спроможності.

Крім того, на Південнобузькому напрямку противник не полишає спроб відновлення наступальних дій з метою оточення Миколаєва.

У Генштабі зазначили, що з метою підтримки наступу, загарбники намагалися розгорнути підрозділи ракетних військ і артилерії та протиповітряної оборони. Успіху не мали. Противник відступив у район н.п.Милове, здійснює інженерне обладнання зайнятих позицій та підтягує резерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-