Маріуполь та ще понад 10 населених пунктів - Україна відкриває гуманітарні коридори

Маріуполь та ще понад 10 населених пунктів - Україна відкриває гуманітарні коридори

Укрінформ
Україна відкриває гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи, та низки населених пунктів Київщини та Сумщини.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Повідомляємо про відкриття чергових гуманітарних коридорів: з міста Запоріжжя в місто Маріуполь Донецької області через населені пункти Запоріжжя, Василівка, Мелітополь, Бердянськ, Мангуш, Маріуполь з обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту, сьогодні виходить колона з гуманітарним вантажем і автобусами для евакуації людей на зворотному шляху", - повідомила Верещук.

  • Гуманітарний коридор відкрито з міста Пологи в напрямку Запоріжжя через населені пункти Пологи, Токмак, Василівка, Кам'янське, Запоріжжя.
  • Також з Запоріжжя до міста Пологи буде направлено колону з гуманітарним вантажем і автобусами для евакуації людей на зворотному шляху з міста Пологи та Токмак.
  • З міста Гостомеля до Києва: Гостомель - Буча - Михайлівка - Рубежівка - Шпетьки - Петрушки - Білогородка - Київ.
  • Селище Козаровичі Київської області до Києва: Козаровичі - Лютіж - Старі Петрівці - Нові Петрівці - Вишгород - Київ.
  • З селища Микуличі Київської області: Микуличі - Немішаєво - Березова - Ворзель - Михайлівка - Рубежівка - Мрія - Стоянка - Гореничі - Гнатівка - Білогородка - Київ.
  • З селища Андріївка Київської області в місто Житомир: Андріївка - Липівка - Макарів - Небилиця - Ставище - Кочерів - Коростишів - Глубочиця - Житомир.

Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Білої Церкви, Макарова Київської області в Житомир: Макарів - Небилиця - Ставище - Кочерів - Коростишів - Глубочиця - Житомир.

  • З міста Бородянка Київської області в Житомир: Бородянка - Пісковка - Малин- Житомир.
  • З міста Тростянець в напрямку Полтави: Тростянець - Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.

Люди будуть евакуйовані на автобусах та приватному транспорті.

  • З Сум до Полтави: Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.
  • З міста Лебедин Сумської області до Полтави: Лебедин - Штепівка - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.
  • З міста Конотоп Сумської області до Полтави: Конотоп - Шевченково - Хмелів - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.
  • З селища Велика Писарівка Сумської області до Полтави на особистому транспорті та автобусах: Велика Писарівка - Ахтирка - Хухра - Котельва - Полтава.
  • З селища Краснопілля в напрямку Полтави: Краснопілля - Верхня Сироватка - Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава.

Раніше Верещук повідомляла, що у п'ятницю попри те, що російські загарбники зірвали роботу більшості гуманітарних коридорів, вдалося врятувати 7144 людини, зокрема з Енергодара, Бучі, Гостомеля і Козаровичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-